Nyheter Revisorforeningen

EUs nye tiltakspakke mot hvitvasking

24. april ble det oppnådd politisk enighet i Europaparlamentet om EUs nye tiltakspakke mot hvitvasking og terrorfinansiering. Pakken innebærer betydelige endringer i virkemiddelapparatet. Noen av endringene vil også få betydning for revisjonsforetakene.

Bekreftelser i regnskapsførerloven

Finanstilsynet foreslår å presisere at regnskapsførerloven også gjelder når et regnskapsforetak avgir en bekreftelse i henhold til lov eller forskrift eller krav fra offentlig myndighet. I vårt høringssvar er vi opptatt av at tilliten til bekreftelser kan svekkes hvis det ikke stilles forsvarlige krav.

Sanksjoner mot Russland og Belarus: Hva gjelder og revisors rolle

Det er innført omfattende sanksjoner mot Russland og Belarus som svar på angrepet på Ukraina. Revisor har en viktig rolle i å følge opp at sanksjonsregimet etterleves og hjelpe virksomhetene som rammes med å håndtere konsekvensene. 19.03.2024: Tolvte og trettende sanksjonspakke innført i Norge.

48 000 skattemeldinger levert pr 12. april

Skatteetaten opplyser at det pr. 12 april er levert 48 000 skattemeldinger fra upersonlige skattepliktige. Det er noe foran fjorårets tall, opplyser Skatteetaten.

Register over reelle rettighetshavere

Regjeringen foreslår å endre bestemmelsen om innsynsrett i registeret. Dette har sin bakgrunn i en avgjørelse fra EU-domstolen som har komplisert arbeidet med å åpne registeret over reelle rettighetshavere.